fredag 23 april 2010

Tackar herr Blasberg

Tackar herr Blasberg för sponsringen av Trinidad scorpion frön. Kommer plantera dessa idag och hoppas.............igen.

4 kommentarer:

Jan Löfgren sa...

Härligt det här med Shareware mellan invigda sektmedlemmar.

En fråga till Micke bara.

Hur tänker du? Jag har bromsat mig själv för att sätta nya frön efter mitten på mars, men jag misstänker att du tänker längre än jag som vanligt och ser en övervintring som en del i din masterplan. För de kan väl ändå inte värpa smärta denna säsongen?

Eller är jag så in i helvete inskränkt att jag inte förstår att Chilibrudar, liksom innekatter, kan bli dräktiga året runt.

Må vara en töntig fråga för er med mer erfarenhet än ölmage, men för mig som har det tvärtom, är det viktig information i min strävan mot en upplyst tillvaro tillsammans med er förebilder.

Michael Salemsson sa...

Jag ville bara ha T. Scorpion för jag tror jag hinner få frukt på den också. Det är inte nödvändigt för mig att få mängder. Snarare upplevelsen och erfarenheten av en/några samt notera utvecklingen på en plantsort. Därefter bestämmer jag mig för vilka plantor som kan vara intressanta att spara eller inte. Förra året satte jag frön till en okänd Habanero i juni-juli och fick EN frukt i Oktober/November. Trots att plantan var nedlusad. Problemet för min del kommer vara lössen. Inte att jag inte hinner få storlek på den. I ditt fall med mycket sol/ingen skugga+växthus tror jag det är lååångt ifrån kört att sätta nya sorter ( även chinense). Men du kan troligen inte garantera fruk. Men du lever i zon 1-2. Det är = Bra. Avtäckningsproblemet kommer däremot kanske vara känsligare för din del. Där kommer du bli experten på din egen odlingszon.

Jan Löfgren sa...

Mmmm, jag vill ta dig på orden där, men jag undrar fortfarande om de kan föda spröda när som helst på året om man håller dem inne som sig bör med unga kvinnor(!?).

Har du någon spännande sort du kan sponsra mig och postverket med för att testa din tes?

Preferens: Scoville 30.000 - 80.000, ovanlig, snabbväxande (som om dessa två någonsin skulle passa ihop)

Michael Salemsson sa...

Ovanlig sort har jag nog inte. En LOCATO (PI 387838)har jag. Men jag vet inte om den är snabbväxande. Känns inte som det trots att jag har läst rapporter om att så skulle det kunna vara. Kolla in databasen. Okänd på styrka. En pube chili. Snyggt med lila blommor.