torsdag 18 februari 2010

Plockar bort blommor från Bih Jolokian.


Enligt finske chiligurun Jukka Kilpinen så ska man plocka bort blommor om chilin börjar blomma i ett tidigt stadium. Det gör så att plantan fokuserar på sitt vegetativa stadium. Vem är jag att säga emot en finne?? Det var bara att ta pincetten och köra igång blomskottborttagningsoperationen.

4 kommentarer:

Patrik sa...

WOW vad långt du kommit, ser grymt bra ut.

Michael sa...

Jag mätte plantans (bih Jolokians) totala höjd. Den är på 18 cm nu. Så den är jäkligt kort fortfarande. Men den har växt på höjden 4 cm under de här 7 dagarna. Verkar gå fort efter omplantering. Kör 16 cm diameter krukor nu. Snabbast växande är dock en Capsicum Baccatum ( Bishops Hat). Känns som om den kan bli jäkligt stor om man ger den möjlighet med kruka.

Patrik sa...

Ja, vissa sorter måste man nästan vara lite elak mot så de inte växer för mycket. Jag har ibland planterat ut plantor som varit 1,5 meter!!! Vissa baccatum kan verkligen växa....

Michael sa...

Missberäkning på höjdtillväxten. 2 cm under 7 dagar. Men lysrörsarmaturen var på från 07:00-22:30. Alltså 15,5 timme. Anledningen till den långa tiden är att totalsumman av ljus...hmm...återkommer då jag har utfört lite beräkningar.