fredag 19 februari 2010

Intressant frågeställning angående avståndet planta-lysrör.Eftersom det är första gången jag odlar med artificiellt ljus är det ganska intressant att veta vad som kan vara lämpligt avstånd mellan Lysrör och planta? Min egen lösning är att jag varierar denna avstånd under dagen. Så att man simulerar olika ljusstyrkor. Allra närmast hamnar Capsicum Baccatum ( Bishops Hat) med ett avstånd på 3 cm under en period av dagen. Jag har gjort små öglor så att jag försöker simulera olika tidpunkter på dygnet. Nördigt? Yep, utan tvekan. Passionerat? Absolut. Det ska tilläggas att mina lysrör inte bildar så mycket värme. Lysrörsarmaturen köptes från Willabgarden för c:a 800 kr ( alldeles för dyrt). Men det sköna med den är att den genererar inte så mycket värme.

2 kommentarer:

Jens sa...

Visst är det kul att nörda ner sig i något! Som du vet (?) är jag nernördad i brödbakning för tillfället, jag och assistenten gör underverk tillsammans. Just nu står en glasburk med en massa russin blandat med honung och socker i ugnen (avslagen värme)som ska jäsa till sig och utgöra jäsgrund vid kommande bakningar istället för det gula paketet i affären.

Michael sa...

Snackar vi öl eller riktig bröd? Dina allegorier kan förvirra både mig ( och kanske andra läsare?). Vet inte deras tolkning dock.